News 

26.04.2009 - Podporujeme nadané studenty Právnické fakulty Univerzity Palackého

Unie pro rozhodčí a mediační řízení ČR sponzorovala studentský tým Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, který se 3.–9. dubna ve Vídni zúčastnil prestižní mezinárodní soutěže Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.
Soutěž je založena na řešení hypotetického právního sporu vzniklého z kupní smlouvy mezi dvěma zahraničními subjekty. Účastní se jí přes dvě stě studentských týmů z právnických fakult z celého světa, které v jejím průběhu připravují právní dokumenty pro obě strany sporu a prezentují své argumenty před rozhodčím tribunálem ve Vídni.
Unie se rozhodla podpořit tým olomouckých studentů, který jako jediný reprezentuje ČR v tomto elitním klání už pátým rokem v řadě. Jeho letošní vystoupení bylo úspěšné – v těžké mezinárodní konkurenci dokázal, že Česká republika patří k zemím, v nichž se arbitráž rozvíjí v praxi i na akademické půdě. Jsme hrdí, že jsme mohli pomoci nadaným studentům zúčastnit se náročné soutěže. I do budoucna hodláme přispívat k popularizaci alternativních metod řešení sporů (nejen) mezi studenty Právnické fakulty Univerzity Palackého a podporovat je v jejich snaze dále se v této oblasti vzdělávat.




Zpět >>



URMR a.s., Příkop 6, 602 00 Brno

telefon: +420 545 242 592 - e-mail: info(at)urmr.cz - web: www.urmr.cz

Úvod - O nás - Rozhodčí řízení - Mediace - Vzdělávání - Kontakt - Všeobecné obchodní podmínky - Mapa stránek

Web používá pouze funkční cookies, které jsou nezbytné pro fungování webových stránek.