News 

Otevřít velké foto

14.04.2015 - KÁRNÝ SENÁT KVŮLI PRŮTAHŮM ODVOLAL PRAŽSKOU SOUDKYNI HOŠKOVOU

"Toto je ocenění dvacetileté dřiny u soudu, která mě málem připravila o život," reagovala na verdikt Hošková. Jiní soudci se podle ní provinili hůře než ona, a přesto je kárný senát taláru nezbavil. "Kárný senát dobře viděl, že v normálních podmínkách jsem schopná normálně pracovat, a pokud by byly problémy, tak se na ně jistě přijde dříve než za 20 let," uvedla odvolaná soudkyně.

Porada kárného senátu před vyhlášením verdiktu se protáhla o dvě hodiny. Další desítky minut pak trvalo předsedovi senátu Radovanu Havelcovi čtení stovek spisových značek, jichž se kauza týkala. Přibližně ve 170 kauzách senát Hoškovou zprostil kárné žaloby, ve třech stovkách dalších však uznal, že se skutečně dopustila průtahů.

Mluvčí pražského soudu Michal Holub ČTK řekl, že kárnou žalobu podal sám předseda soudu. "Měli jsme za to, že tam průtahy jsou," dodal. Případná další podání týkající se jiných soudců podle Holuba nemají. Soudkyni podle zákona zanikl mandát dnešním rozhodnutím, proti kterému se nelze odvolat.

Podle kárného senátu Hošková zaviněně porušila své povinnosti a ohrozila důvěru v soudcovský stav. K práci měla stejné podmínky jako kolegové a nebyla zatížená více než ostatní. "Nezjistili jsme, že by se její situace vymykala situaci ostatních soudců z civilního úseku obvodního soudu," uvedl Havelec v odůvodnění verdiktu.

Celý článek najdete na portálu epravo.cz




Zpět >>



URMR a.s., Příkop 6, 602 00 Brno

telefon: +420 545 242 592 - e-mail: info(at)urmr.cz - web: www.urmr.cz

Úvod - O nás - Rozhodčí řízení - Mediace - Vzdělávání - Kontakt - Všeobecné obchodní podmínky - Mapa stránek

Web používá pouze funkční cookies, které jsou nezbytné pro fungování webových stránek.