News 

13.10.2006 - Rozhodčí řízení nebo-li arbitráž již není záhadou pro dalších pár desítek manažerů.

Skutečnost, že vedoucí pracovník firmy navštíví seminář na téma „Vymahatelnost smluvních práv prostřednictvím rozhodčího řízení“ značí zájem o vlastní vzdělání a o téma řešení problémů spojených se smluvní nekázní. Nevypovídá však nic o aktuální znalosti problematiky jakou je rozhodčí řízení. Jak se ukázalo při první statistické otázce lektora: „Kolik z vás ví co je rozhodčí řízení neboli arbitráž a kdo se s ním již setkal v praxi?“, znalost tohoto řešení majetkových sporů je někde kolem 10% z přítomných. Ačkoliv to bylo o polovinu více, než při posledním semináři na dané téma, stále to znamená, že kolem 90% manažerů v ČR nezná rozhodčí řízení a jeho výhody. Jak napovídá titulek, kvantum „zasvěcených“ se navýšilo o početnou skupinu těch, kteří se účastnili 3.října výše uvedeného semináře Unie.

Roušku tajemna nad průběhem arbitráží v rámci Česka, ale také nad jejich dopadem co do vykonatelnosti nároků ve sto třiceti sedmi státech světa, poodhrnuli lektoři Unie skutečně jen z části. Rozhodčí řízení je jen jednou z několika alternativ k soudním sporům. Přestože svou neformálností a jednoduchostí je vůči soudnímu řízení jasnou volbou pro každého, kdo hledá rychlou a dostupnou spravedlnost, nejedená se o záležitost na dokonalé pochopení za dvě tři hodiny. Nutnost hlubokého studia a praktické zkušenosti potřebné k úspěšné aplikaci arbitráží do života firmy dokáže nahradit komplexní služba poskytovaná velkými arbitrážními centry.

Na časté otázky: “Když už víme co je rozhodčí řízení, proč bychom jej měli používat?“ je možno hledat odpověď i u klasika české literatury Jana Nerudy. Neruda říká, že „čas jsou prý peníze, ale peníze se nerovnají času. Bez peněz se dá ještě vždy mnoho udělat, bez času nic.“ Jestliže rozhodčí řízení trvá kolem tří měsíců a soud se táhne zpravidla roky, není třeba ekonomicky uvažujícímu manažerovi vysvětlovat jeho cenu.

Pro další zájemce z řad managementu firem a osob odpovědných za řešení pohledávek chystáme další novou sérii seminářů hlouběji zaměřených na řešení pohledávek a s konkrétními příklady z praxe. Jejich harmonogram a podrobnosti k registraci uveřejníme zde na stránkách, již dnes vám můžeme slíbit mimořádně zajímavé podmínky pro ty, kdo se včas registrují.


Společnosti zastoupené na semináři:

CSAS SPR, spol. s r.o.
DE REM s.r.o.
EP servis, spol. s r.o.
EUROBET, spol. s r.o.
HAIMEX, s.r.o.
HYDROCOM, spol. s r.o.
INTAC, spol. s r.o.
KONTRAWEB, spol. s r.o.
Meopta - optika, s.r.o.
MiTTaG spol. s r.o.
MONTGAS, a.s.
OKNA, DVEŘE.. s.r.o.
Pemag, spol. s r.o.
První moravská společnost, spol. s r.o.
reca spol. s r.o.
Teplárny Brno, a.s.




Zpět >>



URMR a.s., Příkop 6, 602 00 Brno

telefon: +420 545 242 592 - e-mail: info(at)urmr.cz - web: www.urmr.cz

Úvod - O nás - Rozhodčí řízení - Mediace - Vzdělávání - Kontakt - Všeobecné obchodní podmínky - Mapa stránek

Web používá pouze funkční cookies, které jsou nezbytné pro fungování webových stránek.